VerzorgingsadviesBij een goede verzorging samen met de juiste producten zult u langer plezier beleven aan uw hairextensions.
Door onjuiste verzorging en producten te gebruiken die niet geschikt zijn voor hairextensions, zullen hairextensions onverzorgd, droog en/of pluizig uit gaan zien.

(HER)PLAATSEN VAN UW HAIREXTENSIONS
Wij adviseren om bij het plaatsen van uw hairextensions eerst uw haar te wassen met een diepreinigende shampoo, zodat het haar goed schoon is en de hairextensions beter zullen hechten en blijven zitten. Op vet of vuil haar blijven de hairextensions minder goed zitten en glijden ze er eerder uit. 

BORSTELEN
Borstel uw hairextensions altijd met een speciale extension borstel. Deze voorkomt afbreken van het haar en dat u achter de bondings blijft hangen, waardoor ze los kunnen laten of sneller uit uw haar zakken.
Begin met borstelen altijd vanuit de punten en ga langzaam omhoog. Houdt hierbij uw hairextensions bij de bondings vast. Zo voorkomt u dat u veel te hard aan de hairextensions trekt en deze met borstelen uit uw haar trekt.
Borstel daarna nog een keer goed over de bondings om te voorkomen dat oude uitgevallen haren die in de bondings blijven zitten gaan klitten.
Vermijd zoveel mogelijk hard borstelen als uw hairextensions nog nat zijn. Nat haar is altijd poreuzer en u heeft de kans dat haren dan af gaan breken.

WASSEN
Het is raadzaam om het haar niet te wassen tot minstens 48 uur na het plaatsen van keratine en tape-in hairextensions.
Was uw haar max. 2-3 keer per week om opeenhoping van de natuurlijke oliën en vuil op de hoofdhuid en in het haar te verminderen. Dit zal de levensduur van de hairextensions postief beïnvloeden.
Borstel uw hairextensions vóór het wassen goed door.
Masseer met uw vingertoppen uw hoofdhuid en was uw hairextensions met de lengte van boven naar beneden mee.
Gebruik een shampoo die sulfaatvrij is om schade aan de bondings en het haar te voorkomen. Gebruik geen biologische shampoos, deze drogen de hairextensions uit en geven niet voldoende voeding. Pas op met anti-roos shampoos, omdat deze de kleur laat vervagen.
Haarmasker en crèmespoeling alleen in de lengten en punten gebruiken en niet op bondings, omdat keratine bondings hiervan zacht kunnen worden en uitzakken, waardoor u hairextensions kunt verliezen. Ook tape-in-, microring- en nanoring extensions zakken hierdoor sneller uit.

DROGEN
Dep uw hairextensions voorzichtig droog met een handdoek en wrijf er niet wild doorheen, dit veroorzaakt klitten en nat haar kan hierdoor afbreken.
Laat uw hairextensions bij voorkeur zoveel mogelijk aan de lucht drogen. Indien u uw haar toch droog föhnt, gebruik hierbij dan een heat protector.

STYLING
Daar hairextensions een ander DNA als uw eigen haar heeft, zullen de hairextensions niet altijd dezelfde valling of exact dezelfde textuur hebben dan uw eigen haar. Om de hairextensions mooi met het eigen haar te blenden, adviseren wij om uw haar in model te stylen met gebruik van een warmtetool. Hiermee polijst u het haar en krijgt het haar meer glans. 
Gebruik hierbij altijd een heat protector en zet de krul- of styltang niet hoger dan 180 graden. Voor extra verzorging kunt u na de styling een verzorgende olie of serum in de lengten en punten aanbrengen. Gebruik nooit een olie vóór het gebruik van een warmtetool (het haar wordt te heet en kan verbranden), alleen erna!
Gebruik geen stylingsproducten die veel alcohol bevatten. Alcohol droogt het haar uit en tast de kwaliteit van uw hairextensions aan.
 
SLAPEN, ZWEMMEN EN SPORTEN
Borstel uw hairextensions voordat u gaat slapen en leg een losse vlecht of knot in uw haar. Hiermee voorkomt u klitvorming en dat de lengten en punten tijdens het slapen afbreken doordat u op uw haar ligt en draait.
Ga nooit met los nat haar slapen! Met los nat haar slapen veroorzaakt extreme klitvorming.
Doe uw haar altijd in een vlecht of knot tijdens het zwemmen of sporten om klitvorming te voorkomen.
Met hairextensions zwemmen in zee of zwembad is geen probleem. Het is echter niet bevorderlijk voor de kwaliteit van uw haar en kunnen ze er droog en stug van worden. Om uw hairextensions te beschermen, adviseren wij eerst een leave-in of verzorgende olie in het haar aan te brengen en daarna een vlecht of knot te maken.
Spoel na het zwemmen uw haar goed uit, was uw haar met een verzorgende shampoo en gebruik een haarmasker.

VERVEN
Gebruik bij voorkeur een kleurspoeling of een kwalitatief goede kappers haarverf.
U kunt uw hairextensions wel donkerder verven maar het is zeker niet aan te raden ze te blonderen, omdat dit de hairextensions kan beschadigen.