VerzorgingsadviesBij een goede verzorging samen met de juiste producten zult u langer plezier beleven aan uw hairextensions.

PLAATSEN VAN UW HAIREXTENSIONS
Wij adviseren om bij het plaatsen van uw hairextensions eerst uw haar te wassen met een diepreinigende shampoo, zodat het haar goed schoon is en de hairextensions beter zullen hechten en blijven zitten. Op vet of vuil haar blijven de hairextensions minder goed zitten en glijden ze er eerder uit. 

BORSTELEN
~ Borstel uw hairextensions altijd met een speciale extension borstel. Deze voorkomen afbreken van het haar en dat u achter de bondings blijft hangen, waardoor deze los kunnen laten of sneller uit uw haar zakken.
~ Begin altijd aan de onderkant van de lengten te borstelen en ga zo telkens verder omhoog totdat u bovenaan uw haar bent. Houdt hierbij uw hairextensions bij de bondings vast. Zo voorkomt u dat u veel te hard aan de hairextensions trekt en u deze met borstelen uit uw haar trekt.
~ Borstel daarna nog een keer goed over de bondings om te voorkomen dat oude uitgevallen haren die in de bondings blijven zitten gaan klitten.
~ Vermijd zoveel mogelijk hard borstelen als uw hairextensions nog nat zijn (na het douchen of zwemmen). Nat haar is altijd poreuzer en u heeft de kans dat haren dan af gaan breken. Indien u uw haar toch helemaal wilt door borstelen, kunt u uw haar beter eerst droog föhnen.


WASSEN
~ Het is raadzaam om het haar niet te wassen tot minstens 48 uur na het plaatsen van keratine en tape-in hairextensions.
~ Was uw haar max. 2-3 keer per week. Zo blijven hairextensions langer mooi.
~ Gebruik een shampoo die sulfaatvrij is om schade aan de bondings en het haar te voorkomen.
~ Borstel uw hairextensions vóór het wassen goed door.
~ Masseer met uw vingertoppen uw hoofdhuid en was uw hairextensions met de lengte van boven naar beneden mee.
~ Pas op dat u het haarmasker of de crèmespoeling alleen in de lengten en punten gebruikt en niet op bondings, omdat keratine bondings hiervan zacht kunnen worden en uitzakken, waardoor u hairextensions kunt verliezen. Ook tape-in-, microring- en nanoring extensions zakken hierdoor sneller uit.

DROGEN
~ Dep uw hairextensions voorzichtig droog met een handdoek en wrijf er niet wild doorheen, dit veroorzaakt klitten en nat haar kan hierdoor afbreken.
~ Het beste is om uw hairextensions zoveel mogelijk aan de lucht te laten drogen.
~ Indien u uw haar toch droog wenst te föhnen, gebruik hierbij dan bij voorkeur een serum voor bescherming tegen de hitte van de föhn.

VERVEN
~ Gebruik bij voorkeur een kleurspoeling of een kwalitatief goede kappers haarverf met een waterstofperoxide van 3% of 6%.
~ U kunt uw hairextensions wel donkerder verven maar het is zeker niet aan te raden ze lichter te verven, omdat dit de hairextensions kan beschadigen.

STYLING
~ Gebruik uitsluitend stylingsproducten die zo min mogelijk alcohol bevatten. Alcohol tast de kwaliteit van uw hairextensions aan, omdat deze het haar uitdroogt.
~ Gebruik altijd een heat protector bij het krullen of stylen en zet de krultang of styltang nooit hoger dan 160 graden.

SLAPEN, ZWEMMEN EN SPORTEN
~ Borstel uw hairextensions voordat u gaat slapen en leg een losse vlecht of knot in uw haar. Hiermee voorkomt u klitvorming en dat de lengten en punten tijdens het slapen afbreken doordat u op uw haar ligt en draait.
~ Ga nooit met los nat haar slapen! Met los nat haar slapen veroorzaakt extreme klitvorming.
~ Doe uw haar altijd in een vlecht of knot tijdens het zwemmen of sporten om klitvorming te voorkomen.
~ Met hairextensions zwemmen in zee of zwembad is geen enkel probleem. Het is echter niet bevorderlijk voor de kwaliteit van uw haar en kunnen ze er droog en stug van worden. Spoel daarom uw haar na het zwemmen goed uit, was uw haar met een verzorgende shampoo en gebruik een haarmasker.