Informatie over Levensduur & Texturen

Levensduur:
De levensduur van hairextensions verschilt per soort haar en is afhankelijk van :
~ De kleur van uw hairextensions:
Russian Hair is van nature donker blond tot bruin. Indian Hair is van nature zeer donker bruin tot zwart.

Russian natuur kleuren         Indian natuur kleuren
 
Hoe lichter de hairextensions in de fabriek worden geblondeerd, hoe kwetsbaarder het haar gaat worden. Dit houdt in dat hoe lichter de kleur, u er rekening mee moet houden dat de levensduur van het haar korter zal zijn dan van de donkerdere kleuren.
Daar het haar van de blond tinten helemaal ontkleurt is geweest, kunnen blond tinten in de loop van de draagtijd ook wat droger aan gaan voelen of een beetje pluizig worden. Dit kan tegengegaan worden met het gebruik van een (liefst hele dunne) haarolie.

~ De wijze van dragen van uw hairextensions:
Hairextensions die los of in een staart gedragen worden schuren over de kleding op de rug. Hierdoor zullen de punten van het haar gaan slijten. Hoe meer u uw haar los of in een staart draagt, hoe meer de punten hierdoor slijten en op den duur gaan splijten. Dit kunt u voor een groot deel tegengaan door uw haar vaker in een vecht of losse knot te dragen, bijv. als u ('s avonds) thuis bent.
Hier zit o.a. ook het verschil in de levensduur van het Russian Hair en het Indian Hair. Bij het Indian Hair is de dikte van een haar dunner dan bij het Russian Hair. Hoe dunner een haar is, hoe sneller deze kan (weg)slijten.

~ De producten waarmee u uw hairextensions verzorgt:
De juiste verzorgingsproducten zorgen voor een langere levensduur van uw hairextensions. Wij adviseren uw hairextensions te verzorgen met kappersproducten die veel minder chemicaliën bevatten dan producten uit de winkel/drogisterij. Daarnaast hebben kappersproducten over het algemeen een veel intensievere verzorging, wat voor hairextensions belangrijk is, omdat deze geen voeding meer krijgen vanuit de hoofdhuid.

~ De wijze hoe u met uw hairextensions omgaat:
In het menu "Verzorgingsadvies" vindt u alle do's en don'ts hoe u het beste met uw hairextensions om kunt gaan om schade aan uw hairextensions te voorkomen.

Texturen:
Wij kunnen onze hairextensions in 4 verschillende texturen leveren.


Bij het aanbrengen van een textuur in hairextensions (ongeacht de haarsoort of merk hairextensions), is het nooit vanzelfsprekend dat deze textuur de gehele draagtijd in de hairextensions blijft zitten en kan het gebeuren dat na enkele wasbeurten of zelfs 1 wasbeurt de textuur er (helemaal) uit gaat zakken.
Zoals een permanent verschillend kan reageren op het eigen haar bij verschillende mensen (bij de één komt deze er strakker uit dan bij de ander, of bij de één blijft deze langer zitten dan bij de ander) geldt dit ook voor hairextensions. Hairextensions komen van verschillende donoren, dus ook bij hairextensions kan de houdbaarheid van een textuur verschillend zijn.
 
Bij de productie van hairextensions worden de texturen op een andere wijze en met andere middelen in de hairextensions aangebracht dan de middelen die in een kapsalon worden gebruikt om bij klanten de haren te krullen / te permanenten. 
In de kleuren #1, #1B, #2 en #3 wordt in de fabriek een permanente textuur Body Wave, Deep Wave en Curly aangebracht.
In de lichtere kleuren wordt uitsluitend een minder permanente textuur Body Wave, Deep Wave en Curly aangebracht om het haar niet te beschadigen. Zouden de lichtere kleuren (vooral de blond tinten) wel in een permanente textuur Body Wave, Deep Wave of Curly worden gemaakt, dan is het haar zo beschadigd dat het onbruikbaar is geworden.
Desondanks kan de fabriek ook bij de donkerdere kleuren geen garantie geven hoe lang de textuur in hairextensions behouden blijft.

Mocht het zijn dat de textuur uit de hairextensions is gezakt, dan is het geen enkel probleem om met een milde permanentvloeistof (die in de kapsalon wordt gebruikt), de textuur weer terug in de hairextensions te zetten!

Op de foto zjn de texturen te zien zoals deze van de fabriek af worden geleverd.
Na 1 of meerdere wasbeurten zullen de texturen verder uitzakken.
~ Straight: deze textuur blijft gedurende de gehele draagtijd stijl, ook na elke wasbeurt.
~ Body Wave: deze textuur zakt na 1 wasbeurt uit tot een lichte, natuurlijke slag.
~ Deep Wave: deze textuur zakt na 1 of meerdere wasbeurten uit tot een iets sterkere, natuurlijke slag.
~ Curly: deze textuur zakt na 1 of meerdere wasbeurten iets verder uit.

Met de bovenstaande informatie in acht genomen, kunnen ook wij geen garantie geven op de houdbaarheid van de verschillende texturen.